Съвети за поддръжка на Естествени удължения за коса:

1. Сресвайте косата преди лягане и преди измиване, за да се убедите, че няма заплетени кичури.
    
2. Не сресвайте косата мокра, тъй като тогава фоликулите са най-уязвими.

3. Използвайте органични шампоани без сулфати. Сулфатите изсушават косата и отмиват естествените масла. Тъй като удълженията не се подхранват от скалпа, за тях е жизненоважно да не се използват шампоани без сулфати. Не използвайте шампоани за мазна коса, тъй като те изсушават косъма. Използвайте шампоан за суха или за боядисана коса, подхранващи шампоани.

4. За да избегнете увреждане на вашите Удължения за коса, измивайте само с хладка вода, не по-топла от 50 градуса.

5. Измивайте косата с внимателни движения като прокарвате пръсти от корена към краищата.  Не втривайте силно косата и не я правете на кълбо, за да не се наруши кутикула на косъма от триенето.

6. Изплаквайте с вода след нанасяне на шампоан. Нанасяйте шампоан само 1-2 пъти на измиване.

7. Докато е още мокра косата, нанесете 2-3 капки натурално масло (напр. Арганово, Бадемово, Кокосово и др.) и го разнесете нежно по цялата дължина на косата. Тези масла проникват в косъма и го овлажняват.

8. Натуралните масла постигат ефекта на балсамите, но без добавени химикали и силикони, което ги прави незаменими и изключително полезни за косата.

9. Накрая намалете струята на водата и изплакнете косата със студена вода. Така се затваря кутикула и натуралните масла се запазват вътре в косъма, запазвайки вашите Удължения за коса богато подхранени.

10. Оставете косата на изсъхне сама, това отнема няколко часа в домашни условия. Не използвайте сешоар - той изсушава косъма и обезсмисля всичко направено досега.

11. Изполвайте масло от Арган, Бадем или Кокос 2-3 пъти седмично или при необходимост. Аргановото олио е страхотен завършек на новата Ви прическа.

12. За да използвате Вашите удължения за коса по-дълго, подхранвайте косата с овлажняващи масла, така както правите с кожата си.

13. Не променяйте цвета на вашите екстеншъни, а когато това се налага се доверете на вашия колорист!

14. Изправяйте косата със сешоар и четка. Въпреки, че естествената коса подлежи на всякаква обработка - тя не се подхранва от скалпа, както вашата собствена коса. Всяка едно изправяне с преса или къдрене с маша изсушава косата и намалява периода, в който ще я ползвате.

15. Грижете се за косата, както за вашата собствена коса. Колкото по-висок клас е косата - полагайте повече грижи за нея, за да запазите нейното качество. Ниските класове коса не могат да станат по-хубави, независимо от грижите, които полагате за тях, но при правилна поддръжка хубавата коса може да бъде запазена такава дълго време.